Successen

Wat heeft de Coalitie Laak tot nu toe bereikt?
Tijdens de maandelijkse leden bijeenkomsten wordt er structureel kennis gedeeld met professionals uit de wijk en nieuwe coalities gevormd! Netwerk, weten van elkaars activiteiten en uitdagingen is de basis van een goede verbinding. Dit heeft onder andere het volgende opgeleverd: 3 Ateliers, 2 specifieke wijkbijeenkomsten met meer dan 150 bezoekers die 200 matches hebben gemaakt. 50 project ideeën zijn er opgehaald wat resulteerde in 3 nieuwe functies, 7 nieuwe LeerWerk trajecten, 30 nieuwe minor en stageplaatsen, 3 nieuwe producten ontwikkeld en meer dan EUR100.000,- aan lokale wijkeconomie gestimuleerd!

Coalitie Laak in de media
Met dank aan de wethouder is ons project Deelauto Laak gelanceerd tijdens ons andere project het Laakfestival wat nu, met dank aan de gemeente, ieder jaar plaats zal gaan vinden! De Haagse Hogeschool schreef er een mooi artikel over, hoe wij hun studenten inzetten voor onze projecten!

Klik hier voor een  leuk radio interview over de Coalitie Laak bij de Goede Zaak van Den Haag FM.

Trots op Laak! ons vierde atelier. Met meer dan 130 bewoners uit Laak zijn er weer veel nieuwe verbindingen gemaakt. bekijk hier de foto’s, een mooi filmpje, of wat goede tweets erover.

Ons derde Atelier ging over samenleven 2.0.  Klik hier voor de foto’s of een mooi Cineac video fragment. Wat kunnen en mogen we als organisaties op dit vlak van elkaar verwachten? Waar zijn organisaties nog te veel op zichzelf bezig, waar versmelten ondernemers met maatschappelijke initiatieven en waar worden krachten gebundeld? Meer dan 90 deelnemers aan 7 verschillende tafels, maakte meer dan 130 nieuwe matches!  Stadsdeel Directeur Hassan El Houari verwoorde het mooi in zijn afsluiting van het atelier: Laak verdient het! Klik hier voor de totale opbrengst in tekst.

Ons tweede Atelier ging over onderwijs & werk,  waar we met meer dan 90 experts van Laak meer dan 120 matches hebben opgehaald. Bij de meeste matches is verbinding en netwerk al goed genoeg. Een aantal matches worden nu zelfs al verder opgepakt als nieuw project in Laak. De avond  is samengevat in een inspirerend film item van Cineac Den Haag.

Ons eerste Atelier ging over leefbaarheid en wonen, werd bezocht door ongeveer 50 experts van Laak, die meer dan 80 nieuwe ideeën voor de wijk hebben achtergelaten. Zie hier een korte bloemlezing.  Of hier een prachtig mooi resultaat geboekt door Louise Roeleveld!

Studenten Pietsje van der Leeuw, Jeroen Tropez, Hugo Florez, Samer Hourani & Remco Matthijs Demper onderzoeken de ontwikkeling van de Campus HHS. Andere groepen studenten hebben onderzoek verricht naar het ontwikkelen van een Laakse krant en weer een andere groep over een Water taxi/Bus in Laak. Studenten Martijn Lugtmeijer, Laura Beau Cooiman, Mitchell Hupkens en Rron Bejiq van de Haagse Hogeschool zijn weer bezig de zichtbaarheid van de Coalitie Laak te verbeteren.

Den Haag opgedeeld in kaarten

Studenten Madevi Harpal, Jeroen Lehrian, Chandni Jhingoer en Livien van de Ven van de Haagse Hogeschool hebben in opdracht van de Coalitie Laak deze Sociale kaart van Laak gemaakt. Dat bleek zo’n succes, dat dankzij de Coalitie Laak alle verschillende databases gekoppeld werden waardoor er ondertussen een veel uitgebreide Sociale kaart bestaat! Overigens zo bestaat er ook de Culturele Kaart en de Sportkaart, waar je per stadsdeel kunt vinden wat er in jouw buurt is!

De Wijktrainee’s hebben een prachtig concept verzonnen: Ons Den Haag. Waar het beleid van de Gemeente Den Haag als prikbord wordt gepresenteerd in detail en alle burgers dit kunnen beoordelen en zelf ideeën aan kunnen toevoegen!

Ons logo is gemaakt door een coalitie met de Haagse uitdaging.  Via hun prachtige vraag & aanbod methode kwamen wij aan Inge van Nouweland met haar ontwerpbedrijf Reflexties. Zij heeft geheel belangeloos voor de Coalitie van Laak het mooie logo alsmede onze visitekaartjes ontworpen!

Niet alleen laten we nieuwe zaadjes bloeien, ook knopen we graag bestaande systemen aan elkaar om nog efficiënter en effectiever te co-creëren. Zo ook de activiteiten kalender. Wist u dat er meer dan 12 kalenders in Laak maandelijks gepubliceerd worden.  Zou het dan niet mooi zijn als er 1 grote lijst zou zijn? Die is er! De Laakse activiteiten agenda vind u hier. Meld via deze link uw activiteit aan!

Ons filmpje is het eerste succes van de coalitie: het voorstellen van de initiële leden!

Wist u dat de Coalitie Laak iedere maand bij elkaar komt om kennis te delen?
Bouw mee!