Samen met de Gemeente Den Haag organiseerde Coalitie Laak het atelier Datalab op 22 mei op de Haagse Hogeschool! Met als thema ‘Energietransitie in Laak’ presenteren we open data over dit maatschappelijk vraagstuk. De Beheer Unit Open Data van de Gemeente Den Haag is al jarenlang bezig met het verzamelen van (GEO en GIS) data. Hoe deze nu al praktisch en voor iedereen te gebruiken is, vind je bijvoorbeeld op www.kaartendenhaag.nl. Maar graag organiseert zij deze open data specifiek voor verschillende doelgroepen w.o. bewoners(initiatieven), woningbouwcorporaties, VVE’s, ondernemers en (kennis)instellingen in Laak.

Bekijk hier de foto’s van het atelier, Wilt u ook de presentaties en verslag ontvangen, laat het ons weten en we mailen die!

Graag nodig ik je uit voor het Atelier Datalab wat de Coalitie Laak samen met de gemeente Den Haag organiseert op 22 mei van 14u00-18u00 op de Haagse Hogeschool!

Met als thema ‘Energietransitie in Laak’ presenteren we open data over dit maatschappelijk vraagstuk.
De Beheer Unit Open Data van de Gemeente Den Haag is al jarenlang bezig met het verzamelen van (GEO en GIS) data. Hoe deze nu al praktisch en voor iedereen te gebruiken is, vind je bijvoorbeeld op www.kaartendenhaag.nl. Maar graag organiseert zij deze data specifiek voor verschillende doelgroepen w.o. bewoners(initiatieven), woningbouwcorporaties, VVE’s, ondernemers en (kennis)instellingen in Laak.
Kom dus als je wilt weten welke open data er bestaat, hoe meer inzichten hierin verkregen worden en hoe gebruik te maken van open data van de gemeente Den Haag. Maar ook meer specifiek, als welke kansen en barrières er zijn mbt de energietransitie in Laak met behulp van open data. Door meer inzicht over welke ontwikkelingen zich voordoen in Laak en door zelf aan de slag te kunnen met data, wordt burgerparticipatie verhoogd. Maar ook andersom, want in het kader van data-ecosysteem worden jouw vragen en open data over energietransitie opgehaald, om deze mee te geven aan de beleidsmakers.

Datum: Woensdag 22 mei 2019 14u00-18u00.
Locatie:  De Haagse Hogeschool, Innovation playground, Johanna Westerdijkplein 75, Den Haag.

Programma
14u00 Inloop
14u15 Presentaties zonnecollectoren, duurzaamheid en energietransitie met open data
15u30 Interactief gedeelte per doelgroep: buurtanalyses, gemeenschappelijke doelen en belangen met open data in kaart brengen en verbinden
17u00 Borrel en netwerken
18u00 Einde

Ivm de beperkte beschikbaarheid, graag van te voren aanmelden via: www.datalabdenhaag.nl (klik helemaal onderaan op ‘Register Now’).
Stuur deze uitnodiging gerust door naar jouw netwerk.

Met vriendelijke groet,

Jurienne Hollaar
Wijkmakelaar